De discussie tussen de Middelburgse wethouder Carla Doorn en de Borselse raadsleden over de rol van Middelburg in het omstreden dossier Waterpark Veerse Meer is afgelopen maandag verder opgelaaid. Mevrouw Doorn uitte kritiek op de uitspraken van met name Roel Boekhout, die stelt dat Middelburg haar verantwoordelijkheid moet nemen.
Tijdens de Borselse raadsvergadering donderdag benadrukte Boekhout dat Middelburg enorm profiteert van Waterpark Veerse Meer en daarom ook verantwoordelijkheid moet dragen. Deze boodschap schoot Doorn in het verkeerde keelgat, aangezien zij van mening is dat Borselse raadsleden de rol van Middelburg onterecht bekritiseren. Ze noemde Boekhouts uitspraak zelfs 'bestuurlijk wangedrag' en benadrukte dat het niet strookt met fatsoensnormen.
In het hart van de discussie ligt de terughoudendheid van Middelburg om een deel van de bouwroute naar Waterpark Veerse Meer op zich te nemen. De gemeente Borsele heeft bedenkingen bij Middelburgs motivatie, daar waar Middelburg juist lijkt te willen profiteren zonder de lasten te willen dragen. Een cruciaal punt is de route die het bouwverkeer zal afleggen naar het vakantiepark, met potentiële hinder voor dorpen zoals Lewedorp.
De discussie rondom Waterpark Veerse Meer illustreert het belang van open dialoog en kritiek in een democratische samenleving. Zowel Borsele als Middelburg hebben het recht om elkaar te bekritiseren, maar dit mag niet ten koste gaan van respectvolle bestuurlijke verhoudingen. Beide partijen erkennen het nut van constructieve discussies en zijn zich bewust van de waarde van diversiteit in standpunten.
De verdeeldheid tussen Middelburg en Borsele toont aan dat belangenconflicten en interpretatieverschillen inherent zijn aan het politieke landschap. Het is zaak dat beide gemeenten streven naar een evenwichtige samenwerking ten behoeve van de hele regio rondom het Veerse Meer, waarbij kritiek een positieve katalysator is voor verbetering en transparantie.